Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Web i tecnologia Parikshit Paspulati, Ravishankar i Shankar Narayanan, fundadors d'Active.Ai

InnoCells aposta per la startup Active.Ai en l’ampliació de les seves Sèries A


12/06/2019
  • El vehicle de corporate venturing i innovació de Banc Sabadell aposta d’aquesta manera per una aplicació d’alt impacte de la intel·ligència artificial, una tecnologia en ràpid creixement que es posiciona com una de les innovacions de més rellevància en el futur dels serveis financers.
  • L’startup de Singapur Active.Ai ha desenvolupat una plataforma d’intel·ligència artificial conversacional per al sector financer integrable en interfícies digitals com Alexa, Google Home, i apps de missatgeria com WhatsApp, Facebook Messenger o Skype.
  • La inversió en aquesta tecnologia, en la que es preveu que el sector bancari inverteixi prop de 5.000 milions d’euros aquest any, possibilitarà identificar noves tendències i models de negoci centrats en la personalització de l’oferta i en l’experiència de client.InnoCells, el hub d’innovació i vehicle de corporate venturing de Banc Sabadell, ha participat en l’ampliació de capital de 3 milions de dòlars de les Sèries A de l’startup singapuresa Active.Ai, amb inversors com Kalaari Capital, Chiratae Ventures (anteriorment IDG Ventures India) i Vertex Ventures.

Active.Ai ha desenvolupat una plataforma d’intel·ligència artificial conversacional per al sector financer a través de tecnologia cognitiva −mitjançant el seu motor conversacional Triniti− per entendre contextos i converses complexes i oferir respostes intel·ligents de manera natural. La solució de banking as a service és integrable en interfícies digitals com Alexa, Google Home, i apps de missatgeria com WhatsApp, Facebook Messenger o Skype.

La startup singapuresa ha consolidat la seva activitat a través del desplegament de la seva solució amb entitats financeres de gran rellevància, la qual cosa l’ha dut a posicionar-se com a líder en el mercat asiàtic i a expandir-se amb èxit en mercats com els Estats Units.

Així mateix, la companyia ha desenvolupat casos d’ús específics per a la indústria financera −banca comercial i corporativa, assegurances o mercats de capitals−, des d’una funció assistencial o informativa i passant per transaccionalitat fins a la predicció de necessitats, com pagament de factures, transferències, gestió de sinistres, compra/venda d’accions, entre d’altres.

Aquesta nova inversió permetrà a Banc Sabadell optimitzar estructures de costos a través de l’automatització de tasques −com consultes per part dels usuaris− i el disseny d’interfícies que millorin l’engagement amb els clients.

Ravishankar, CEO i Co-founder d’Active.Ai, recalca: “La vinculació dels clients digitals s’està transformant a escala mundial gràcies a les interfícies d’intel·ligència artificial, que promouen converses contextualitzades que involucren i vinculen els clients. És un privilegi per a Active.Ai col·laborar amb els equips de Banc Sabadell i InnoCells per oferir als seus clients una experiència digital intuïtiva i interactiva. Estem satisfets de comptar amb el suport d’un banc amb una gran història i una posició de lideratge a la banca europea”.

Julio Martínez, director executiu d’InnoCells, subratlla: “Active.Ai compta amb una solució de negoci entorn d’una tecnologia amb gran recorregut i impacte en el futur del sector financer com és la intel·ligència artificial conversacional”. I afegeix: “La nostra aposta per Active.Ai ens permetrà apropar-nos a l’aplicació real d’aquesta tecnologia de difícil accés degut a l’elevat nivell d’especialització vertical requerit, així com implementar solucions que reforcin el compromís de Banc Sabadell amb l’experiència de client”.


InnoCells, vehicle d’inversions estratègiques

InnoCells duu a terme inversions estratègiques de caràcter digital i tecnològic que aproximen Banc Sabadell a noves capacitats tecnològiques, talent i coneixement. En concret, InnoCells executa tant inversions directes de caràcter minoritari i adquisicions –amb la finalitat d’apropar nous models de negoci digitals i capacitats core en un time-to-market reduït– com inversions en fons de tercers.

El 2017 InnoCells va coliderar una inversió d’1,5 milions de lliures de capital llavor en la plataforma britànica Bud, en la qual va fer follow-on el gener de 2019 mitjançant una ronda de 20 milions de dòlars.

El 2018 el hub va liderar una ronda d’inversió d’un milió d’euros de capital llavor en la startup de biometria vocal Biometric Vox, i va participar en una ronda de prop de 5,7 milions d’euros en la startup de pagaments mexicana UnDosTres. Així mateix, va entrar amb una inversió de 5 milions d’euros en el capital d’Antai Venture Builder, i va invertir 7,5 milions d’euros i 10 milions de dòlars en el fons hispano-israelià Cardumen Capital i en el nord-americà Base10, respectivament.

InnoCells també va adquirir Instant Credit, startup espanyola que ofereix finançament instantani en el punt de venda físic i digital, i la plataforma de pagament online PAYCOMET, que ha incorporat les seves solucions a l’oferta del grup Banc Sabadell.


Sobre Banc Sabadell, les startups i la innovació

Banc Sabadell, en la seva estratègia global de suport a les startups, cobreix l’àrea de finançament, inversió en capital i innovació des de diferents direccions de l’entitat. El 2013 es va crear BStartup, amb oficines especialitzades per tot Espanya, per accedir a serveis bancaris especialitzats i finançament; i el vehicle d’inversió BStartup10, per a startups en fases inicials. El 2015 es va constituir Sabadell Venture Capital per a inversions en capital i Venture Debt de fins a 2 milions d’euros en startups en fases Seed i Sèries A. El 2017 va néixer InnoCells com a hub d’innovació i corporate venture arm. Banc Sabadell ha destinat més de 200 milions d’euros en finançament a startups, compta amb més de 3.000 clients d’aquesta tipologia d’empreses i ha invertit en 68 startups.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.