Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.

Banc Sabadell guanya 247,8 milions d’euros i augmenta tots els marges en el tercer trimestre


25/10/2018
  • El benefici net recurrent sense els costos extraordinaris de TSB i las vendes de carteres puja a 647,2 milions d’euros, un 14,7% més.
  • Els ingressos ordinaris del grup (marge d’interessos + comissions) augmenten en  conjunt un 2,2% interanual i un 4,4% trimestral.
  • El crèdit viu a Espanya creix un 5,4%* interanual.
  • La ràtio de morositat baixa al 4,32%(1) i la cobertura d’actius problemàtics puja al 56,2%.
  • El Consell d’Administració ha aprovat repartir un dividend a compte de 0,02 euros per acció.

El Grup Banc Sabadell va assolir fins el setembre de 2018 un benefici net de 247,8 milions d’euros després dels ajustos per les vendes de carteres institucionals i provisions extraordinàries de la migració de TSB. Sense tenir en compte els extraordinaris, el creixement del benefici net a tipus de canvi constant és del 14,7% interanual (647,2 milions d’euros).

El negoci bancari del grup (marge d’interessos + comissions netes) mostra una evolució positiva en els principals mercats amb un augment del 2,2% interanual i un creixement del 4,4% en la comparativa trimestral.

El marge d'interessos se situa en 2.742,7 milions d’euros en tancar el setembre de 2018 i representa un creixement del 4,1% en el trimestre, i del 0,7% interanual.

Aïllant els impactes one-offs de TSB, el marge de clients se situa en el 2,75% i el marge sobre actius totals mitjans en l’1,71%. Excloent-ne TSB, el marge de clients en tancar el trimestre arriba al 2,67% i el marge sobre actius totals mitjans se situa en l’1,57% mantenint-se estable respecte al trimestre anterior.

Destaca a més el bon comportament de les comissions en el trimestre, que mostren un creixement del 5,9% (1,8% sense considerar-hi TSB) impulsades per les comissions de serveis i els menors costos extraordinaris de TSB. En la comparativa interanual, l'augment de les comissions a tipus de canvi constant és del 8,7% (10,8% sense considerar-hi TSB).

Les despeses d'explotació recurrents presenten una reducció de l’1,5% trimestral. En tancar el setembre, pugen a 1.985,9 milions d’euros i augmenten un 1,5% interanual. Els costos no recurrents en l'any creixen fins els 212,8 milions d’euros principalment pels costos de migració i postmigració de TSB. I en el trimestre, els costos no recurrents s'eleven a 69,6 milions.

Fortalesa comercial: Augment del crèdit (+5,4%), i dels recursos de clients en balanç (+5,3%) i fora de balanç (+4,5%)
Els volums de crèdit creixen ex TSB en la comparativa interanual. D'aquesta manera, el crèdit a tipus de canvi constant augmenta un 3,6%. A més, si s'exclou l'impacte de la cartera en run-off de l’EPA(1), presenta un Creixement a tipus de canvi constant de 3,1% (5,4% excloent-hi TSB) interanual impulsat pel bon comportament de les pimes i les grans empreses.

Cal destacar al seu torn el bon comportament de les hipoteques a particulars, que creixen un 1,2% intertrimestral i un 1,0% interanual. El total de recursos de clients fora de balanç puja a 47.159 milions d’euros en tancar el tercer trimestre de 2018 i creixen un 4,5% respecte l'any anterior (0,6% en termes intertrimestrals).

El patrimoni en fons d'inversió en tancar el tercer trimestre de 2018 se situa en 28.882 milions d’euros, i representa un increment del 7,3% interanual (0,9% intertrimestral).

Els saldos de comptes a la vista pugen a 106.499 milions d’euros (76.168 milions d’euros sense considerar-hi TSB) fet que representa un increment del 8,0% interanual (10,5% sense considerar-hi TSB) i del 1,0% intertrimestral (1,6% sense considerar-hi TSB).

El ritme de captació de clients a Espanya durant els nou primers mesos de 2018 presenta dades rellevants, amb un total de 342.738 nous clients; d'ells, 268.814 van ser particulars i 73.924 empreses. Així mateix, cal incidir en el fet que Banc Sabadell ha captat 207.080 noves nòmines.

Els preus de la nova entrada s’han mantingut estables en els segments amb més creixement gràcies a la nostra habilitat per defensar preus. La millora de les quotes de mercat en els diferents segments demostra així mateix el dinamisme de l'activitat comercial a Espanya.

Els nous préstecs i línies de crèdit a pimes han crescut en termes interanuals un 8%, mentre que els préstecs al consum i hipotecaris s'han incrementat un 18%. La contractació del compte Expansió ha crescut un 10%; la facturació de targetes, un 14%, mentre que les noves primes d'assegurances i la facturació de TPV augmenten un 17% i un 16% respectivament.

En Empreses, la quota de crèdit puja fins l’11,66% des de l’11,25%; la de facturació de TPV, al 16,16% des del 14,83%; mentre que la penetració en pimes és del 52,0%, és a dir 200 punts bàsics per sobre de l'última dada disponible de tancament de 2017. A particulars, la quota de crèdit se situa en el 5,51%, la de facturació de targetes en el 7,80% i la de fons d'inversió en el 6,28%.

Continua la reducció d’actius problemàtics i la mora es redueix fins el 4,32%
En tancar el tercer trimestre de 2018, el saldo d’actius problemàtics excloent-ne TSB puja a 13.630 milions d’euros (6.594 milions de dubtosos i 7.036 milions d’adjudicats), xifra que representa una reducció trimestral de 538 milions d’euros (402 milions de dubtosos i 135 milions d’adjudicats).

Excloent-ne els actius de las vendes institucionals de carteres, la reducció orgànica d’actius problemàtics puja a 244 milions d’euros en el trimestre i a 9.282 milions d’euros en els darrers 12 mesos, i el saldo se situa en 7.667 milions d’euros (6.280 milions d’euros de dubtosos i 1.387 milions d’euros d’adjudicats).

Pel que fa a la ràtio de morositat, aquesta continua reduint-se i se situa en el 4,50% (5,44% ex TSB) i cau fins el 4,32% (5,20% ex TSB) tenint en compte les vendes de carteres. La cobertura d'actius problemàtics se situa en un 56,6%. Pel que fa a la cobertura de dubtosos, aquesta arriba el 57,4% i la cobertura dels actius adjudicats al 55,9%.

Un cop materialitzades les vendes de carteres institucionals, l'estalvi anual esperat pujarà a 153 milions d’euros** i impactarà de manera positiva tant en el capital com en el benefici per acció. En el cas que es mantingui Solvia, aquests estalvis augmentaran fins als 209 milions d’euros.

Pel que fa a la posició de capital, la ràtio de CET 1 phase-in se situa en el 12,1% i fully-loaded a l’11,0% en tancar el tercer trimestre de 2018. Un cop dut a terme el tancament de vendes de carteres d'actius problemàtics, la ràtio CET 1 phase-in se situa en 12,3% i fully-loaded en l’11,2%.

 

Fets destacats del trimestre

Dividend a compte de 0,02 euros per acció
El Consell d’Administració ha acordat, a data 25 d’octubre de 2018, la distribució d’un dividend a compte dels resultats de l’exercici 2017 per un import de 0,02 euros bruts per acció, que s’abonarà el pròxim 28 de desembre, en línia amb el dividend a compte de l'any passat.

Banc Sabadell rep el Distintiu d’Igualtat en l’Empresa
Banc Sabadell ha rebut el Distintiu d’Igualtat en l’Empresa (DIE), que concedeix el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, per les polítiques que desenvolupa en favor de la igualtat d’oportunitats professionals entre homes i dones, tal i com consta en l’última publicació del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Així, l’entitat passa a formar part de la Xarxa DIE, integrada per 147 empreses del país en què treballen unes 236.000 persones, de las quals el 42% són dones.

La concessió d’aquesta distinció s’instrumentalitza mitjançant convocatòries anuals en les quals pot participar qualsevol empresa que destaqui per l’aplicació de mesures d’igualtat. Per obtenir el reconeixement del ministeri s’ha d’entregar un informe d’activitats que és avaluat amb la perspectiva de constatar que l’empresa manté el nivell d’excel·lència en matèria d’igualtat.

Claudio Chiesa dirigirà la joint venture d’assegurances
Claudio Chiesa ha estat nomenat nou director general de BanSabadell Vida, BanSabadell Pensiones i BanSabadell Seguros Generales. El nou responsable de la joint venture d’assegurances que formen Banc Sabadell i Zurich Assegurances compta amb una àmplia experiència en el sector i ha ocupat càrrecs rellevants en les àrees de desenvolupament corporatiu i de negoci en l’àmbit internacional. Aquest any, la joint venture entre el banc i la companyia asseguradora celebra el seu desè aniversari.

Sabadell Venture Capital participa en el finançament de Lingokids
 Banc Sabadell, a través del seu vehicle d’inversió Sabadell Venture Capital, ha participat en una ronda de finançament per valor de 7,3 milions de dòlars per a Lingokids, plataforma online d’aprenentatge d’anglès per a joves. L’accionariat de la firma digital, en el qual Sabadell Venture Capital ja era present juntament amb HV Holtzbrinck Ventures, JME Venture Capital, Big Sur Ventures i Gwynne Shotwell, la presidenta i COO d’SpaceX (l’empresa d’Elon Musk), es reforça a més amb l’entrada de nous socis: Reach Capital, inversor de referència de Silicon Valley en projectes de tecnologia educativa (ed-tech), i les firmes espanyoles Athos Capital i All Iron Ventures. En el total del finançament hi ha inclosos 1,3 milions de dòlars que provenen del programa Horitzó 2020 de la UE.

InnoCells entra en el capital d’Antai Venture Builder i adquireix la plataforma de pagament online PAYTPV
InnoCells, el hub de negocis digitals de Banc Sabadell, ha formalitzat la seva entrada a Antai en una ronda d’ampliació de capital de 20 milions d’euros, mitjançant dues inversions de 5 milions d’euros, en la qual han participat diferents family offices i els fundadors de la companyia.

A més, el hub de negocis digitals de Banc Sabadell, ha adquirit PAYTPV, una startup espanyola que ofereix una passarel·la de pagaments avançada per a optimitzar el procés de cobrament online i offline amb una experiència d’usuari totalment integrada.

La companyia, creada el 2016 amb ubicació a Bilbao i Madrid, actua com a proveïdor de serveis de pagament online (IPSP, per les seves sigles en anglès) autoritzat pel Banc d’Espanya com a entitat de pagament.

 

NOTA: Informació calculada sobre bases homogènies, assumint tipus de canvi constant i excloent-ne Sabadell United Bank, Mediterráneo Vida i la cartera de Mortgage Enhancement.
* Ex TSB. El creixement del crèdit viu exclou l'impacte de l'EPA (ie. El 80% de l'exposició problemàtica de l’EPA el risc de la qual és presentat com a crèdit viu i el compte a cobrar).
** Estalvis anuals esperats. Aquesta xifra exclou les comissions de gestió que Solvia rep per la gestió dels actius problemàtics venuts a inversors institucionals el 2T2018

 

 

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.