Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

InnoCells entra en el capital d’Antai Venture Builder


13/09/2018

Mutua Madrileña i InnoCells, el hub de negocis digitals de Banc Sabadell, han formalitzat la seva entrada a Antai en una ronda d’ampliació de capital de 20 milions d’euros, mitjançant inversions de 5 milions d’euros respectivament, en què han participat diferents family offices i els fundadors de la companyia.

El venture builder espanyol fundat el 2012 per Miguel Vicente i Gerard Olivé compta amb participacions a 17 startups, algunes ja consolidades com Wallapop i Glovo. InnoCells i Mutua Madrileña contribuiran, juntament amb Antai, al desenvolupament de nous negocis digitals en els àmbits fintech i insurtech aprofitant el coneixement d’ambdues organitzacions en els seus respectius negocis i l’experiència acumulada pel builder en la creació de startups d’èxit.

L’entrada en el capital d’Antai permetrà a ambdues entitats impulsar el desenvolupament dels seus ecosistemes d’innovació, combinant els seus processos de transformació interna amb la innovació externa que aporten les startups ja creades per Antai, així com accedir a les noves tendències del mercat i construir nous projectes empresarials innovadors.

Per a Antai, l’entrada del banc i de l’asseguradora en el seu capital permetrà destinar nous recursos a la creació de múltiples startups juntament amb els seus nous socis, així com compartir know-how que contribueixi al desenvolupament dels nous negocis. Tant Mutua Madrileña com Banc Sabadell tindran representació al consell d’administració d’Antai i participaran a comitès d’innovació dirigits a la maximització de sinergies, el seguiment de l’evolució de les inversions i l’anàlisi de noves oportunitats de negoci.

Miguel Vicente i Gerard Olivé, fundadors d’Antai Venture Builder, destaquen: "Estem convençuts que la incorporació del know-how, el talent i el lideratge de Mutua Madrileña i Banc Sabadell seran clau en l’èxit de les ventures disruptives creades per Antai en sectors en contínua transformació".

Dues organitzacions orientades a la innovació
En el cas del Grup Mutua Madrileña, l’entrada a Antai Venture Builder suposarà la creació del seu primer laboratori d’innovació oberta per desenvolupar startups insurtech, iniciativa que es completarà en un futur amb nous projectes orientats a treure el màxim profit de nous canals de distribució i segments de negoci.

El grup assegurador presidit per Ignacio Garralda té entre els objectius principals del seu nou pla estratègic 2018-2020 accelerar el seu procés de transformació digital i diversificació, per a la qual cosa ha dissenyat una nova organització més orientada a la innovació i a la col·laboració. Així, Mutua Madrileña ha creat aquest any la nova Direcció General Adjunta de Transformació, que depèn de la Direcció General, així com dues noves direccions, una d’Innovació i una altra de Diversificació.

El president del Grup Mutua, Ignacio Garralda, va subratllar durant la passada junta general que "el sector d’assegurances ja s’ha de preparar per fer front als canvis econòmics i socials que es comencen a produir i a la competència no només dels agents tradicionals, sinó també dels nous operadors procedents d’altres sectors. A això, s’hi sumarà un canvi profund dels usos i els costums socials, que afectaran tant la nostra forma de vida com, encara més, la de les properes generacions".

Mutua Madrileña, de fet, amb la seva entrada a Antai manté ja inversions a més de 30 startups: 17 a través d’Antai i una quinzena a través de Kibo Ventures, al fons de venture capital del qual la asseguradora va entrar el 2012 juntament amb Telefónica i el CDTI com a inversors "àncora". Aquest fons està present al seu comitè de supervisió i compta amb iniciatives d’èxit com Flywire, Carto, Job & Talent, Worldsensing, Promofarma, Captio, Minube i Qustodio.

Per la seva banda, InnoCells, el hub de negocis digitals i corporate venture arm de Banc Sabadell, lidera la reflexió estratègica del grup en matèria digital i actua com a business builder, amb un model totalment flexible. La seva activitat es basa tant en la creació de nous negocis digitals en àrees d’interès estratègic com en l’impuls de startups existents, posant els seus actius estratègics a disposició de l’ecosistema emprenedor.

Julio Martínez, director executiu d’InnoCells, destaca: "És un privilegi per a nosaltres entrar a l’accionariat d’Antai, el venture builder que ha desenvolupat algunes de les startups amb més reconeixement del mercat espanyol i que compta amb un equip gestor molt acreditat que atrau talent diferencial als seus nous negocis". I afegeix: "Aquesta inversió suposa l’apropament de Banc Sabadell a un model de llançament de startups de dilatada experiència, i des d’InnoCells impulsarem iniciatives conjuntes que generin un impacte transformacional a l’entitat".

InnoCells duu a terme inversions directes de caràcter minoritari per acostar noves capacitats, talent, coneixement i tecnologia. Així mateix, executa adquisicions amb la finalitat d’incorporar models de negoci provats i capacitats core en un time-to-market reduït. I, addicionalment, fa inversions indirectes en fons de tercers per posicionar-se estratègicament en hubs internacionals de prestigi i accedir a oportunitats de negoci.

Banco Sabadell compta amb més de 2.700 startups clients, i en els darrers cinc anys ha atorgat més de 150 milions d’euros en inversió i finançament. Ja són més de mig centenar les startups en què s’ha invertit tant a través d’InnoCells com del vehicle d’inversió BStartup10 −per a las fases inicials dels projectes− i de Sabadell Venture Capital per a inversions en capital i venture debt de fins a dos milions d’euros en fases llavor i sèrie A.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.