Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Patrocinis La presentació de

Jaume Guardiola: “Ens agrada que se’ns reconegui com un banc de pimes”


12/03/2018

Es presenta “Multinacionals de Butxaca”, l’últim llibre de la trilogia “Capitans” sobre les empreses catalanes

Avui ha tingut lloc a l’Auditori de la Torre Banc Sabadell de Barcelona la presentació del llibre “Multinacionals de Butxaca. Explicades pels seus Capitans” (Mòbil Books). L’acte ha comptat amb la participació del conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, així com la de l’editor Xavier Cambra i la de l’empresària i autora de l’obra, Meritxell Torrentó.

“Multinacionals de Butxaca” desgrana la història de 51 pimes catalanes que han sabut internacionalitzar-se amb èxit i que avui s’han convertit en un referent per a aquelles empreses que busquen nous horitzons fora del país.  El llibre relata les trajectòries de firmes consolidades en els seus sectors  com ara el laboratori Reig Jofre, Torrons Vicens, embotits La Selva o el grup de transport Calsina Carré. El conseller delegat de Banc Sabadell ha assenyalat que la realitat empresarial i econòmica de Catalunya s’explica gràcies a l’esperit emprenedor d’aquestes companyies i ha recordat que Banc Sabadell és un banc que en el decurs dels seus 137 anys d’història sempre ha estat al costat de les pimes a l’hora d’ajudar-les en els seus plans de negoci i d’internacionalització.

Guardiola ha afegit també que la història d’aquestes empreses guarda una certa similitud amb l’evolució que ha tingut Banc Sabadell, avui una entitat que ha diversificat la seva activitat no només en el mercat domèstic sinó també en l’internacional. “Molts se sorprenen en saber que Banc Sabadell va ser el primer banc espanyol que va obrir oficines de representació a la Xina, a l’Índia, a Singapur, al Líban, per acompanyar als clients que sortien a fora,  o la primera entitat del país en tenir una full branch als EUA o una oficina al Marroc”, ha remarcat. Guardiola ha conclòs que, tot i que el banc ha crescut i ha ampliat el seu perímetre de clients en els darrers anys –abans de la crisi econòmica comptabilitzava 1,9 milions de clients i ara ja en té 12 milions-, “ens agrada que se’ns reconegui que som un banc de pimes

L’editor de “Multinacionals de Butxaca”, Xavier Cambra, ha explicat que aquest llibre suposa tancar una trilogia que va començar el 2014 amb “Capitans d’Indústria” i que va continuar el 2016 amb “Capitans del Comerç”. La trilogia ha tingut com a objectiu conèixer i enaltir el paper dels empresaris catalans a l’hora d’aportar valor al país. L’autora Meritxell Torrentó ha subratllat la capacitat de lideratge, visió de futur, mentalitat oberta, il·lusió i perseverança que han tingut els empresaris que ha entrevistat. Prop de 150 assistents han estat testimonis de la presentació de “Multinacionals de Butxaca”.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.